COMUNICADO DEL FORUM

Donescreients nace en febrero de 2000, como hijas del XII FORUM “ Feliços els qui treballem per la pau”.
La ponencia de Mª Pau Trayner y algunas conversaciones posteriores, fueron el detonante de algo que se estaba gestando previamente. La eclosión fue muy rápida. En el 2001 teníamos una agenda de actividades, contactos con grupos similares de Mallorca, Cataluña, Galicia, Madrid y acercamiento a mujeres islámicas, protestantes y presbiterianas. En pocos meses casi un centenar de mujeres pasaron por nuestras reuniones. Hoy una veintena de ellas y otras con nuevo ímpetu, la mayoría con doble o triple militancia (teólogas, religiosas, CCP, movimientos feministas……), llevamos la antorcha de ese espíritu “creyente y feminista” que propició el grupo. Nos sentimos en sintonía con Redes Cristianas, Colectiu Lambda, MOCEOP, HOAC, CCP, y demás movimientos ecuménicos progresistas en búsqueda de su lugar social desde la fe y hacemos nuestras sus reivindicaciones.
Muchas cosas han cambiado en nueve años. Socialmente ha habido logros importantes, pero nuestra Iglesia permanece de espaldas a todos ellos, y aún diríamos mas, retrocediendo.
Donescreients nos congratulamos del tema del presente Forum,”Descobrint el rostro femeni de Deu” . Uno de nuestros primeros libros de cabecera fue “Teología a ritmo de mujer” de Ivone Gebara. Agradecemos, a sus organizadores y organizadoras, el esfuerzo por traernos mujeres relevantes en teología y feminismo. Lo vivimos como un apoyo a nuestro quehacer para conseguir ser reconocidas como personas de pleno derecho en las iglesias.
En nuestro trabajo cotidiano de relectura de la Biblia, nos sentimos y sabemos llamadas al anuncio de la Buena Nueva de Jesús, mientras vivimos excluidas e invisibilizadas por la jerarquía y gran parte de la Iglesia actual.

Como mujeres creyentes seguimos aspirando a una Iglesia:
• Más evangélica, con discipulado de iguales.
• Que use un lenguaje inclusivo para ayudar a vivir en igualdad.
• Que respete la libertad del hombre y la mujer y que no imponga una moral alienante y dual.
• Capaz de diálogo y reconciliación con la Ciencia
• Que defienda y respete los derechos humanos en todo el mundo y alo interno de la institución.
• Que integre los valores del ecofeminismo
• Que impulse y respete la espiritualidad de cada ser humano.
• Democrática y humilde dedicada al servicio de los más pobres,
• Que abandone su anquilosamiento respecto a la concepción sociológica de la mujer que Jesús encontró y cuyas normas cuestionó y contravino y se sitúe en el estadio de comprensión antropológica actual.


Reclamamos la ayuda y colaboración de todos los hombres y mujeres de este Forum para avanzar Gràcies.

Desde aquí os convocamos a celebrar y festejar con nosotras en 2010 nuestro décimo aniversario¡¡¡¡¡



DONESCREIENTS va nàixer en febrer del 2000, com a filles del XII FÒRUM ” FELIÇOS ELS QUI TREBALLEN PER LA PAU ”.
La ponència de Mª Pau Trainer i algunes converses posteriors, foren el detonant d’alguna cosa que s’estava gestant prèviament. L’eclosió fou molt ràpida. En el 2001 teníem una agenda d’activitats, contactes amb grups semblants de Mallorca, Catalunya, Galícia, Madrid així com l’apropament a dones islàmiques, protestants i presbiterianes. En tant sols uns mesos quasi un centenar de dones passaren per les nostres reunions. Avui, una vintena d’elles i altres amb una nova empenta, la majoria amb doble o triple militància( teòlogues, religioses, CCP, moviment feminista...), portem la torxa d’aquest esperit “ creients i feministes” que propicià el grup. Ens sentim amb sintonia amb Rets Cristianes, col•lectiu Lambda, MOCEOP, HOAC, CCP així com altres moviments ecumènics progressistes en recerca del seu lloc social des de la fe i fem nostres les seues reivindicacions.
Moltes coses ham canviat en nou anys. Socialment ha hagut llogres importants, però la nostra Església segueix d’espatlles a tots ells, si més no retrocedint.
Donescreients ens alegrem del tema d’aquest FORUM “DESCOBRINT EL ROSTRE FEMENÍ DE DEU”. Un dels nostres primers llibres de capçalera fou “Teología a ritmo de mujer” de Ivone Gebara. Agraïm, als seus organitzadors i organitzadores, l’esforç per portar a dones rellevants en teologia i feminisme. Ho vivim com un recolzament al a la nostra tasca per aconseguir ser reconegudes com persones de ple dret en les esglésies.
En el nostre treball quotidià de relectura de la Bíblia, ens sentim i sabem cridades a l’anunci de la Bona Nova de Jesús. a la vegada que vivim excloses i invisibilitzades per la jerarquia i gran part de l’església actual.

Com a dones creients seguim aspirant a una Església:
• Més evangèlica, comunitat d’igual a igual.
• Que utilitze un llenguatge inclusiu, per tal d’ajudar a viure en igualtat.
• Que respecti la llibertat de l’home i la dona i que impose una moral alienant i dual.
• Capaç de dialogar i reconciliació amb la ciència.
• Que defense i respecte els drets humans en tot el mon així com al sí de la institució.
• Que integre els valors del ecofeminisme.
• Que impulse i respecti l’espiritualitat de cada esser humà.
• Democràtica i humil dedicada al servei dels més pobres.
• Que abandone el seu anquilosament respecte a la concepció sociològica de la dona que en època de Jesús regien, que ell mateix qüestionà i contravenia i es situe en l’estadi de comprensió antropològica actual.

Reclamem l’ajuda i col•laboració de tots els homes i dones d’aquest FORUM per avançar. Gràcies.
Des de aquí us convoquem a celebrar i festejar conjuntament en el proper any 2010 el nostre desè aniversari.

No hay comentarios: