Celebració Desè Aniversari DonesCreients. 23-11-2010

Bona vesprada, Dins del FÒRUM DE DEBATS,que organitza la Universitat de Valencia, al voltant de temàtiques actuals i de presènts en la nostra societat valenciana, un dels temes que s’aborda, es el fet de les creences, amb coordinació amb Xarxa Cristiana, on estem enxarxades DonesCreients.
Agrair a la universitat el fet de que pugan tindre presencia -i presencia activa-, en aquest fòrum de debat, nosaltres, les dones.
Aquest acte d’avui, es amb motiu del X aniversari de l’associació civil “DONESCREIENTS”

I ho fem ni mes ni menys que amb la presència i intervenció de Teresa Forcades i Vila, volem agrair-li, sabem que li suposa molt esforç.


Donescreients volem donar a conèixer i celebrar la trajectòria d’aquets 10 anys.
Ens auto-convocarem el 12 de febrer de l’any 2000. A l’inici del segle XXI. Ens varem reunir a l’horta Nord, a Alboraia en el col.legi de les religioses Marianistes.
Des d’un primer moment tinguerem molt clar que volíem ser una associació civil. SER DONES, SER CREIENTS I SER FEMINISTES. Que volíem tindre una mirada universal, de fet iniciarem la reunió amb una pregària de dones d’ Africa.
Teníem trajectòries socials i creients diferents, però convençudes de la necessitat de crear un espai propi per a la reflexió en clau de dona. D’estructurar un projecte de formació-reflexió teològica feminista que siga cabdal de creativitat, coherència en la fe, d’ aprenentatge i alliberament.
Gaudir d’un espai i lloc sagrat feminista i evangèlic, on trobar ajuda i desenvolupament.
Crear espai de celebració i pregaria que siga font de vida espiritual i possiblilite un encontre comunitari i trascendent.
Tenir una presència-acció transformadora dins l’església, incidint en l’església local des d’una visió ecumènica i interreligiosa.
Fer relacions que possibiliten enfortir la xarxa de dones de diàleg interreligiós i de pensament teológic i feminista.Volem sentir-nos interpel·lades per totes les situacions que atenen contra la dignitat de les dones i en especial de les més desafavorides.
Vincular-nos i treballar en xarxa amb els grups feministes organitzats ací en València, Tindre una paraula pròpia, reflexionada, que aporte nous elements de reflexió i canvi per a la realitat que ens envolta.

Per a Teresa Forcades la teologia feminista, així com altres teologies, és tractada com un subapartat mentre que en realitat, al seu entendre, tota la teologia o és feminista o no és teologia bona, tot i entenent el feminisme com la via perquè les relacions home-dona siguen igualitàries i no relacions de domini.
Moltes gràcies a Teresa Forcades, i a tots i totes vosaltres per venir a celebrar amb nosaltres nostre desè aniversari. A continuació escoltarem la presentació de Teresa Forcades i Vila, i la seva conferència titulada:
"Cos i subjectivitat en l'experiència religiosa: el testimoni de Gertrudis de Helfta"

No hay comentarios: